Marshall Major 2 er en visuelt nærmest identisk udgave af den oprindelige Marshall Major, som dog på alle måder er opgraderet betydeligt. Læs videre for en mere detaljeret gennemgang.

Den originale Marshall Major er blandt de mest solgte designerhøretelefoner på det danske marked. Det kan være en udfordring i sig selv at tage en tur med bussen i København uden at løbe ind i en medpassager iført enten de hvide eller sorte udgaver. Vi har omtalt dem her på siden før, men aldrig fundet anledning til at skrive en anmeldelse. Det bunder egentlig i at vi aldrig har haft specielt meget lyst til at rende rundt med dem i flere uger for at teste dem ordentligt. Jeg har altid synes de så fede ud, men aldrig brudt mig om lyden eller pasformen.

Mine feriebilleder fra januar 2015

Marshall inviterer Slash på besøg og gæsterne fotografererDet har ændret sig betydeligt, men først er det tid til full disclosure. Det kan jo være svært at tage en anmeldelse seriøst, hvis den vedrører et produkt anmelderen har fået gratis, og derfor har en investeret interesse i at anmelde positivt for at glæde dem som har doneret produktet. Så lad os lige tage en tur forbi historien om hvordan Marshalls nye udgave af Major modellen endte i mine hænder.

Vi er tilbage i januar 2015 på CES messen i Las Vegas. Zound Industries, som blandt andet producerer Marshall høretelefoner (og Urbanears, Molami og Coloud). Zound Industries fra Sverige er altid blandt de sjoveste stande at besøge, om ikke andet så fordi de Tenacious D spiller til Marshall festtypisk inviterer kendisser på besøg og holder fri bar hver dag fra klokken 16. Ved mit besøg var det Slash som besøgte standen og fik alle til at gå amok med deres mobiltelefoner, for at få blot et lille minde.

Ved samme lejlighed scorede vi et par billetter til en intimkoncert med Tenacious D (mest kendt for at Jack Black er sanger) samme aften, en lukket fest, hvor Slash også dukkede op. De Marshall folk kan deres markedsføring.

For nu at kede jer mindst muligt med mine feriebilleder, så er historien, at Zound Industries havde lejet en klub på et stort hotel og kørte fri bar hele natten, og Tenacious D holdt et brag af en koncert. Langt mere underholdende end jeg havde forestillet mig.

Da vi nåede mætningspunktet og beMarshall holder intimkoncert med Jack Black og Tenacious Dgyndte at få moralske skrupler over også at skulle være friske næste morgen, stod der en yderst charmerende model ved udgangen og gav alle gæster på vej hjem et sæt af deres nye Marshall Major II, som først er kommet på markedet her i den tidlige sommer. Gratis er som bekendt gratis, og det siger man jo ikke nej til.

Den nye Marshall Major 2

Høretelefonerne fik nu lov at ligge i deres pakke i temmelig lang tid, da jeg som sagt har haft pænt kedelige erfaringer med den oprindelige Major model (ikke at forveksle med Marshall Monitor som gør det væsentligt bedre).Marshall Major 2 høretelefoner med komplet kasse

i løbet af foråret blev jeg dog tilstrækkelig nysgerrig til at pakken blev åbnet og høretelefonerne taget i brug. Indledningsvis kunne jeg ikke se nogen forskel fra den gamle udgave, til trods for at Marshall insisterede på at stort det alt var ændret. Jeg fik derfor fat i et par af den originale udgave (godt nok FX modellen med remote på kablet) for at grave videre i om det rent faktisk var samme hovedtelefon.

Marshall Major 2 og Marshall Major FX ved siden af hinanden

Original til venstre, MKII til højre

Og her startede forskellene med at vise sig ret hurtigt.

Udefra er det kun meget små kosmetiske ændringer som gør at man kan skelne de to fra hinanden.   De to modeller er lige store og har basalt set samme farve og finish. Læderprofilen på den nye udgave er lidt mere markeret, hvor den oprindelige er mere glat. Mellemstykket mellem bøjlen og koppen er blevet en smule mindre.

Den største visuelle forskel er at den oprindelige udgave kom med et fastmonteret kabel, hvor Marshall Major 2 har lært lift af Monitor udgaven og har fået udskifteligt kabel, som kan sættes valgfrit i højre eller venstre side, mens stikket i den anden side så kan benyttes til at lade en anden høre med på musikken fra sine egne høretelefoner. Smart.

Sammenligning af Marshall Major 2 og Marshall Major FX

Original til højre, Major II til venstre

Kablet har kun en meget simpel remote med mikrofon, som gør at man kan tage et opkald og/eller starte/stoppe musikken. Da det kan skiftes, er der dog ingen problemer i at tage et kabel med iPhone/Android fjernbetjening og sætte det på i stedet, det virker uden problemer. Efter at jeg letsindigt fik revet kablet over, har jeg benyttet kablet fra en NAD HP50 med fuld fjernbetjening lige siden.

Forskellen mellem ny og gammel model

UD over de mindre visuelle forskelle, så er der faktisk noget om snakken, når Marshall påstår at der er tale om en total nykonstruktion.

Marshall Major II høretelefoner på bordBøjlen er blevet meget mindre stiv i det, og den nye model sidder langt mere behageligt på ørerne. Bøjlen er også blevet større og højere, mens de tynde metalbøjler som går ned til koppen er blevet lidt kortere.

Hvor den gamle udgave decideret presser hårdt ind på ørerne sidder den nye blidt uden på, hvilket gør det lettere at have dem på i længere tid. Skumforingen på indersiden af bøjlen er også blevet væsentligt blødere. Samlet set er komforten betydelig bedre, og jeg har kunnet benytte MKII igennem længere tid uden at blive generet.

Pristjek på Marshall Major 2

 

Find den laveste pris på Marshall Major 2 hos Pricerunner

Lyden i Marshall Major 2

Nu har jeg jo allerede røbet, at jeg aldrig har været rigtig vild med lyden i den oprindelige Major model. Sammenlignet med mange andre designermodeller i 500-800 kroners klassen er den bestemt hæderlig, men det har stadig været en mudret oplevelse, og det er som om mellemtonen aldrig rigtig får lov at komme igennem et tungt tæppe.

Det er ikke tilfældet med version 2. Der er virkelig åbnet op, og lyden er ikke blot mere harmonisk, men de enkelte instrumenter står klart defineret i forhold til hinanden og vokalerne. Generelt fremstår Major MKII langt mere som en musikalsk høretelefon, og ikke blot et veldesignet stykke plastik med et kendt mærke på.

Særligt når man sammenholder med prisen, som vejledende ligger omkring kr. 650, så kan Marshall virkelig godt være lydkvaliteten bekendt. Den holder ikke helt til en sammenligning med de gode modeller i 2000-kroners klassen, men sammenligner man med designermodeller i samme prisleje, så kan vi godt give Marshall Major 2 en varm anbefaling.

Faktisk har jeg brugt dem i et par måneder uden at være ked af det, og bedre anbefaling kan jeg vist ikke give for noget der er så billigt.

 

 

 


Oprindelig omtale af Marshall Major (FX) fra november 2012

Man kan vel næppe sige Marshall uden at tænke Rock ‘n Roll.

Marshall er kendt for deres fantastiske guitarforstærkere, men for få år siden valgte Marshall at udvide med Marshall Headphones så deres program nu også inkluderer høretelefoner. De startede med to modeller. Minor og Major.

  • Minor (Det engelske ord for mol) er en lille in-ear model.
  • Major (Det engelske ord for dur) er en on-ear model, og den vi vil koncentrere os om i denne omgang.

Marshall Major, er en ret let model, og er en såkaldt on-ear høretelefon. Det vil sige, at den sidder på øret, og ikke ud over øret som det for eksempel er tilfældet på Panasonic RP HTX-7 .

On-ear konstruktionen betyder at den har en mindre kop, og at den derfor er lettere at have med sig på farten. Det betyder også at den ikke lukker helt af for udefrakommende støj, hvilket kan være en fordel, hvis du bruger den for eksempel på cyklen. Helt lukkede konstruktioner, har en tildens til at lukke lidt for meget af, til at det er forsvarligt at cykle med dem på. Det er naturligvis alt samme ligegyldigt, hvis du vælger at spille højt på dine høretelefoner. For det kan de nemlig. Marshall Major kan spille rigtigt højt, og de kan gøre det uden at forvrænge, selv fra en helt almindelig iPod.

Marshall Major er, som navnet måske antyder, lavet til at spille rock. Det betyder selvfølgelig ikke at den ikke kan spille andet, men blot at det er den ekstra god til. Masser af power og masser af liv. Du vil ikke have hørt mange sekunder fra din favorit playliste på Marshall Major inden storetåen begynder vippe i takt til musikken, og inden længe stiger risikoen for at du begynder at spille luftguitar midt inde i bybussen. Det er en virkelig sjov hovedtelefon at høre musik på, der får live stemningen op at køre lynhurtigt.

Visuelt er Marshall major er en ret cool hovedtelefon, der igen leder tankerne hen mod Marshalls guitarkabinetter. Det ligner simpelthen et miniature guitarkabinet du tager på hvert øre. Koppen er firkantet og lavet i hårdt plast med det legendariske Marshall logo på, og med bløde puder i læder, så den sidder behageligt på øret. Den er dog en smule smal, så hvis man har et meget stor kødhoved som undertegnet, kan den virke lidt stram og komme til at trykke på hoved efter ikke alt for lang tid.

Bøjlen er ligeledes betrukket med læder, med Jim Marhalls signatur på indersiden. Alt i alt er feelet og udseendet på Marshall Major rigtigt lækkert. Som en ekstra lille detalje er kablet af den gode gamle klassiske guitar spiral type. Stikket er ligeledes designet til at ligne stikket fra en guitar, guldbelagt og med en guldbelagt spiral-aflaster til at minimere risikoen for at rykket det i stykker.

Høretelefonen kan foldes sammen, så den ikke fylder ret meget i tasken.

Marshall Major kan fås i tre farver; sort, hvid og pitch black, hvor alt er sort, selv logoerne.

Den fås i to versioner, en standart version, hvor der er en mikrofon så man kan tale i telefon og en model de kalder FX.

På FX modellen er der ligeledes en mikrofon på ledningen, men her er der også knapper, så du kan styre din iPod. Denne er at anbefale, hvis du bruger Apples iOS produkter. Den er Apple-certificeret og vil derfor have fuld iOS-funktionalitet.